Valpar

VALPAR


Planerad kull 2024

Lewis / Zia >>>

Tidigare kullar

Se våra tidigare kullar här »»Lite kort om vår uppfödning och målsättning


Vi bedriver en mindre uppfödning där valparna föds och växer upp i nära kontakt med familjen och övriga hundar.


Vår ambition är att föda upp sunda och friska hundar med de rätta jaktanlagen i kombination med en god exteriör som väl överensstämmer med rasstandarden - en "Dual Purpose hund". Det ska vara en samarbetsvillig och lättränad apportör med en mentalitet som gör att den kan användas till jakt, viltspår, bruks, lydnad, utställning och sällskap.

Ja, allt det ägaren själv vill göra med sin hund!Om våra hundar som går i avel


Vi använder endast hundar i avel som är friska och mentalt stabila med friröntgade höfter och ögon. Dessutom vill vi att de uppfyller de krav vi ställer på flatten som god apportör.Information till valpköpare


Flatcoated retriever, eller flat som den även kallas, är en apporterande fågelhund liksom de övriga retrieverraserna. De specifika egenskaper som uppfödare av flat under lång tid målmedvetet avlat på har gett oss en mångsidig ras med apportering som sin specialitet. Dess mångsidighet gör den även lämplig för andra aktiviteter, som exempelvis; bruks, lydnad, viltspår och utställning. Flatten är en mycket trevlig, social, lättlärd och tämligen livlig hund som älskar allt och alla.


För att flatten ska må så bra som möjligt behöver den såväl mental som fysisk träning. Att endast gå koppelpromenader räcker inte för att få en harmonisk flat. Flattens stora arbetslust och samarbetsvilja gör att man med fördel kan kombinera olika aktiviteter som exempelvis jakt och lydnad.


Våra valpar bokas företrädesvis till hem som kan stimulera rasens behov av fysisk och mental aktivitet. De krav vi ställer på våra valpköpare är att hunden ska höftledsröntgas och armågsröntgas vid ca 18 månaders ålder samt ögonlysas före fyra års ålder. Detta för att vi ska kunna bibehålla vår ras som den friska och sunda ras den är. Dessutom ser vi gärna att man går en valpkurs med sin valp.


Alla valpar veterinärbesiktas, vaccineras mot Parvo, avmaskas och ID-märks med mikrochips före leverans enligt Svenska Kennelklubbens rekommendationer.


Vi följer upp våra kullar med valpträffar och erbjuder även träningskvällar inriktade på Jakt under barmarksmånaderna.

Varje sommar har vi kennelträff där gamla som unga, släkt och vänner träffas under en helg för olika aktiviteter.