RubenxAnja


Tidigare kullar

Se våra tidigare kullar här »» Tillbaka >>>


.:: Ruben × Anya ::.
Alla valpar är sålda och har fått nya hem.
Lycka till med dem!


SE VCH RLD N RLD F RLD A Calebri's Everlast


Utställning: 

2x cert Finland

cert Norge

reserv-cert SWE

Viltspårschampion
Rallylydnad: 2 cert Mästarklass


HD / ED: Grad A/ Ua (0)

Öga: ua


Sagovindens Havana Moon Over EwokeUtställning: 1:1 Ung kk CK


HD/ED: Grad A / Ua (0)

Öga: framre Y-sömskatarakt


Lite tankar om kullen:

Sagovindens Havana Moon Over Ewoke eller Anja som hon kallas till vardags är en tik som har alla mina gamla hundar i sin stamtavla. Ett gott samarbete mellan hennes uppfödare på Sagovinden möjliggjorde att jag kunde ta en avkomma efter mammaJenna, som var den enda tiken i hennes kull. Exteriört är Anja en långlinjerad tik av en lite större modell som behöver lite tid att sätta sig och utvecklas. Vackert välformat huvud med mörka ögon. Jag hade gärna sett lite mer och bättre päls på henne. 

Anja är en fodervärdshund som bor i Karin i Luleå som är då den som känner henne bäst att beskriva henne;

"Anya är en feminin, elegant 3-årig tik som behövt lite tid på sig att mogna. 2020 var tänkt att bli hennes utställningsår, men tyvärr satte coronapandemin stopp för alla utställningar. Hon är apporterings- och sökvillig samt simmar gärna o bra. Hon är jakttränad så att hon i princip är klar för start på jaktprov i Nkl. Utomhus är det full fart, men hon är ändå följsam och uppmärksam. Inomhus är hon lugn, hon är en riktig knähund som gärna är där vi är. Hon är nyfiken och med på allt och älskar allt och alla. Hon är bästa sällskapet både ute o inne.” Lite partisk är jag nog."


Valet på kavaljer föll på Ruben, en hanne som jag första gången såg på en utställning på hemmaplan i Piteå. Jag föll för hans vackra huvud och milda uttryck, långa hals med en storlek som faktiskt håller rasstandaren, dvs lite åt det mindre hållet.


Hans matte Stina berättar om honom;

"Ruben är min första flat och tillsammans har vi provat det mesta. Vi började med vanlig tävlingslydnad men som sedan rann över till rallylydnad. Det är där vi gjort den större delen av vår tävlingskarriär och haft väldigt roligt tillsammans. Ruben älskar att åka iväg och vara i hetluften på tävling, tyvärr slår ibland mattes tävlingsnerver krokben för ekipaget... Som rookie på allt som har med retrieverjakt att göra så har Ruben fått vara min läromästare här. Vi började ganska sent, men oj så kul vi har! Att få jobba i skogen med det hunden är gjord för att göra är en fröjd! Ruben bjuder på bra med fart och målinriktat arbete ute i naturen. Han går snabbt mellan arbete och passivitet med en fin stadga, något jag är riktigt glad för. Vi jagar just nu efter det sista certet för championat i rallylydnad, tyvärr med lite käppar i hjulen av pandemin, men skam den som ger sig. Framförallt är Ruben en högt älskad familjemedlem här hemma. Han är mysfarbror nummer ett och är en väldigt behaglig hund att ha att göra med. Lyhörd, vänlig och ödmjuk. Jag har även en son efter honom här hemma som är runt året gammal och jag är riktigt nöjd med honom. Han visar på samma ödmjuka sätt men med en motor att backa upp det med. Det ska bli kul att få följa Rubens avkommor och allt dom tar sig för i sina liv!"Mina förväntningar i denna kull är högklassiga svarta och bruna valpar med vackra huvuden som där några blir lite åt det lugna hållet, förhoppningsvis ändå med stor arbets, apporteringslust och sammarbetsvilja. Fler foton på  Ruben och Anya (klicka för att se större bild)

Kullens stamtavla : Inavelsgrad: 0.2% Hd-index : 100