BobbyxZiaPLANERADE KULLAR

Aktuell kull

Ingen aktuell kull
Tidigare kullar

Se våra tidigare kullar här »»
.:: Bobby × Zia ::.
2 svarta hannar 1 brun hanne 2 svarta tikar samt 3 bruna föddes 29/3
Alla valpar sålda!J Sagovinden Go Bobby Soxer


Jaktprov: 1 NKL B-prov

Utställning: CK 


HD B
ED: Ua (0)

Öga: ua (20200626)

J Marwoods Spicy Cayenne


Jaktprov: 3 Nkl B-prov

Utställning: Reserv- Cert, ck


HD: Grad A 
ED: Ua (0)

Öga: ua (20200120)

Tankar om kombinationen.


Denna stamtavla är full av för mig gamla godingar från min egen uppfödning med blandning av några av Sveriges toppvinnande hundar inom både utställning och jakt. Min förhoppning är att valparna får samma mentalitet och vilja att arbeta som de hundar som som finns bakom, självklart med en god exteriör.


Zia är gossehunden som tycker att hon är en liten liten hund, hon älskar att krypa upp och ska ligga i knät och mysa. Hon har varit en lättränad tik som spontant tagit sig an alla uppgifter hon fått. De medfödda viktiga egenskaperna man vill ha i en jakthund finns och vi har bara tränat lydnaden med fotgående och stadga, moment som inte riktigt än sitter för ett 1a pris. Hon älskar att arbeta och apportera och med mer träning tror jag hon kommer att komma långt.


Exteriört är  hon välvinklad med ett härligt drive i rörelserna. Vackert huvud med milt uttryck i sina nötbruna ögon. Hon har en bra vattenavstötande päls med bra struktur både med underull och täckhår. Största nackdelenär en aning framskjuten skuldra. Zia är utställd 2 gånger med reserv-cert från juniorklass samt som unghund i Finland med Ck och placering i bästa tikklass, Corona har stoppat all annan meritering som för många andra -tyvärr.


Bobbys matte  Johanna berättar:

" Bobby kom till mig för ca 1 år sedan, då förra fodervärden inte hade möjlighet att ha honom kvar. Han är en riktig myshund och lugn och avslappnad inomhus, men ute ska det hända saker. Full koll på mig och om det vankas bus eller träning, allt är roligt bara han får göra det med mig. Lydnad, konster,agility eller jakt. Allt vill han lära sig! Positiv till allt och alla, som det anstår en flat . I jaktträning är han lyhörd och spontan på vilt. Dessutom väldigt träningsbar med mkt "Will to please". Förstår han vad jag vill, gör han det, om inte, får vi tänka om och träna på annat sätt tills polletten trillat ner. Jag hade haft och tränat bobby i 6 månader då vi gjorde jaktprovsdebut och fick 1a pris. Det tycker jag visar hans lyhördhet och vilja för att arbeta"
Fler foton på Bobby och Zia (klicka för att se större bild)

Kullens stamtavla (Inavelsgrad: 0.6%) Hd-index 95
J Sagovindens
Go Bobby Soxer

U: CK

J: 1:a Nkl B-prov


J Marwoods Spicy Cayenne

U: reserv-cert, 3 BT

J: 3:e Nkl B-prov

..:: KULL 1