Lipton xTroja

ewoke's

flatcoated retrievers

 

Honey-kullen

född 2017.10.18

 

 

 

 

 

E: SEU(u)Ch NOUCh FIUCh RLDN O'Flanagan Twist Of Lime"Lipton"

U: Ewoke's Wild Honey "Troja"

 

 

Tidigare kullar

Se våra tidigare kullar här »»

 

 

 

 

 

 

 

..::

 

.:: Lipton × Troja ::.

 

 

SEU(u)Ch NOUCh FIUCh RLDN O'Flanagan Twist Of Lime

 

Jaktprov: 2:a Nkl B-prov

Utställning: Champion

Kändmentalstatus med godkänt skott

Rallylydnadsdiplom

 

HD / ED: Grad A/ Ua (0)

Öga: ua

 

 

Ewokes Wild Honey

 

Jaktprov: 2 Nkl B-prov

Utställning: Cert, 2 Btkl

 

HD/ED: Grad A / Ua (0)

Öga: framre Y-sömskatarakt

EWOKE'S WILD HONEY "Troja" är en fodertik boendes hos Per Boman. Per har lagt grunden i träningen med Troja. Hösten 2013 lånade jag hem Troja och efter bara några träningspass tillsammans för att finslipa avlämningarna startade vi på jaktprov med ett 2:a pris i nkl. Troja skulle mycket lätt med lite mer träning lätt kliva upp till nästa klass på B-prov då, hon är en tik som besitter så många fina medfödda egenskaper, men då jag själv har så många hundar att träna överlämnar jag detta uppdrag till Per :) Troja är en stark sökhund och ypperlig markör men som ibland har lite för löst grepp om apporterna. Tyst och koncentrerad följer hon andra hundars arbete och fattar snabbt nya komandon och tecken. Troja har en kull sedan tidigare född 2015 där samtliga är röntgade fram och bak utan anmärkning. Hemma hos oss bor dottern Zälma som idagsläget har reserv-cert på utställning och ett 2a pris på jaktprov.

 

SEU(u)Ch NOUCh FIUCh RLDN O'Flanagan Twist Of Lime "Lipton" är hanne som jag träffat och sett många gånger på utställningar men jag fick chansen att lära känna honom då hans matte Nina hörde av sig och ville lära sig mer o jaktträning. Kärlek direkt, Lipton var helt otränad men hade det där jag värdesätter hos en bra hund. Spontan på allt vilt, duktig markör, fokuserad med massor av arbetslust, utan att den slår över. Att Lipton även ser bra ut är naturligtvis en bonus även om det faktiskt var hans arbetsförmåga och trevliga temperment som gjorde att jag valde honom till Troja.

 

Hans matte Nina egna ord:

Han har sedan första gången vi träffades varit min ögonsten. Det är verkligen mattes hund och han har på alla sätt uppfyllt mina önskningar. "I denna hund finns det inget humör!" sa mentalbeskrivaren efter det han gått MH och det beskriver honom verkligen; han är världens snällaste!

Arbetsmässigt är han så otroligt rolig, allt vi tar oss för går vägen med minimal träning men apportering är det han älskar mest av allt. Lipton har alltid haft ett perfekt gripande utan tuggande på såväl dummies som fågel, han har alltid haft fina inlämningar, aldrig tvekat på att greppa något vilt och har en enorm "will-to-please". Han gick till pris på jaktprov väldigt lätt trots att jag egentligen inte vetat vad vi skulle ha tränat på.

 

Exteriört är han en elegant hane av utmärkt storlek, han har ett vackert huvud med mörka vänliga ögon och ett mycket starkt bakställ med breda fina lår. Han har en utmärkt benstomme och tassar, en ständigt viftande

svans och en mycket fin överlinje.

 

//matte Nina

 

 

Mina förväntningar i denna kull är högklassiga svarta och bruna valpar med vackra huvuden som där några blir lite åt det lugna hållet, dock med stor apporteringslust och sammarbetsvilja. Bägge föräldrarna är genuint spontana på vilt och är ypperliga sökhundar.

 

 

Fler foton på Lipton och Troja (klicka för att se större bild)

Kullens stamtavla (Inavelsgrad: 2.3%) Hd-index : 107

 

 

 

 

SE U(U)CH NOUCH FIUCH RLD N O'Flanagan Twist of Lime

 

 

 

 

 

 

 

Ewoke's Wild Honey

 

 

SE U(U)CH Quills Not For Sale

 

 

 

 

SE U(U)CH Epice Du Val Des Granges

 

 

 

 

 

C.I.B C.I.E NORD UCH

Chessex U Too

U:champion

J: 2 ÖKL

 

 

 

Ewoke's Final Fantasy Dream

U:Ck

J:1 ÖKL

 

LPI Inkwells Wild Guess

Quills Wireless Connection

 

FR CH O'Flanagan Runs in The Family

 

Glädjeyran's Crêpes Soufflées

 

SE U(U)CH FI UCH

Almanza Absolute Exodus

SE VCH

Almanza United With Magic

INT UCH NORD UCH SE VCH

Inkwells Final Guess U: CH J:2ökl

LPI

Ewoke's Arwen Undómiel U:CK J: 2x1 Ökl